Пострадалата от висулка в София ще си търси правата в съда

Нямаше предупредителни табели, заяви Светлана Перперлиева
Обновена: 17 фев 2021 07:41 | 17 фев 2021 07:40, Ния Христова
28
Пострадалата от висулка в София ще си търси правата в съда
Снимка: БГНЕС
Падаща висулка удари по главата вчера жена, докато тя вървяла по тротоара пред сградата на софийската Централна поща. 
 
"Много силен удар, след което започна да тече много обилно кръв", разказа Светлана Перпелиева пред bTV.
 
Пострадалата веднага е била откарана в "Пирогов".
 
"Със сцепена глава съм. Комоцио и много силно главоболие. Засега, слава Богу, е само това, но ако беше някое дете, сега щяхме да говорим за поредния трагичен инцидент", каза още Перперлиева.
 
Само минути след това на мястото са поставени табели - "Внимание, падащ лед от покрива!".
Още по темата
 
"Ние, гражданите я преместихме, за да може да предотвратим евентуално други инциденти. Беше като табела, която не е сложена за предназначението си, а да седи отстрани", казва Анатоли Цаков, очевидец на инцидента.
 
"Нямаше такива табели. Не съм видяла. Но така ли се затваря опасна зона? С табелка?", коментира Светлана.
 
От Държавната агенция за електронно управление твръдят, че табели е имало.
 
"Тези табели са от тази страна и от всички други страни. Граждани ги бутат тези табели и ги преместват", казва Кирил Дойчинов, главен секретар на Държавна агенция "Електронно управление".
 
Той обясни, че ледът не може да бъде почистен от покрива на сграда, който е с медни керемиди и е паметник на културата.
 
"Ние нямаме право да спираме достъпа на гражданите до тротоарната мрежа. Столичната община също не може да го прави", обясни Дойчинов.
 
"Пълна безотговорност и безхаберие. Опасно е да ходим по улиците, опасно е да чакаме на пешеходни пътеки, опасно е да пием мръсна вода, опасно е да дишаме мръсен въздух, опасно е в България", заяви пострадалата Светлана. 
 
Тя е категорична, че ще търси правата си в съда.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Непоносимите такси на Съда, хонорарите на Адвоката и влачене със години на делата отказват хората от Правата им !!!!!!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Делото ще втасва със години, като кисело зеле и накрая съдята се излезе във пенсия, а делото ще продължава да си втасва .....
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СпироСупер, значи по-малко хора ще пракират неправилно.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми искаме собствениците на сградите да си вършат работата.Ако може да се бутне табела и няма кой да направи забележка или да я оправи - някой не си върши работата.Защото тази табела и вятърът може да я събори. Кой е виновен тогава? Климата ли?
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истина е, че хората бутат табелите за опасност около Централна поща. Да не искате да стоят пазачи на табелите. Всеки трябва да се грижи за безопасността си.
17
1
 
4
 
! Отговори
Спиро преди 3 години
Повечето нови блокчета в центъра са със много стръмни покриви и вчера като се стопли започнаха да падат цели лавини от сняг. Не само ще ти направят дупка в главата, ами направо ще те убият. Вдлъбна покрива на паркирал автомобил.
16
2
 
3
 
! Отговори
баба от далече преди 3 години
До Христо: Всичко това се дължи на липсата на закони, с които да бъдат защитени потърпевшите, без значение кои или какви са виновниците. Знаете ли как се държат българските шофьори извън България? И нещо банално, но голяма истина, която с малко перефразиране, може да определи ситуацията в България почти за всичко "Битието определя съзнанието"
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според болшинството пишещи е достатъчно общината да наслага табели навсякъде и работата заспива. Непочистени пътища? Няма проблеми, слагат табели и няма нужда от снегорини! Дупки и разорани тротоари? Няма проблеми, слагат табели и забраняват минаването! Рушащи се фасади и изсъхнали дървета? Няма проблеми, слагат табели и не излизате от вкъщи! В екваториална джунгла имаш по-голям шанс да оцелееш, отколкото в европейска столица! Там поне ток не може да те убие...
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично по български: неравните участъци на пътя вместо да се заравнят, се слага табела "внимание неравности"
13
8
 
7
 
! Отговори
Госпожа от протести преди 3 години
Същата госпожа е има на филмовите ленти от протестите.А вчера при коментиране на случая камерите на телевизиитедокументираха как въпреки табелите хората спокойно си ходеха по опасния тротоар без изобщо да мислят какво можеда се случи1
12
4
 
12
 
! Отговори
Да съди Фандъкова преди 3 години
Дето освен топлия Мерцедес друго от зимата не е видяла 15 години
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората нарочно преминават покрай табелата, надявайки се и на тях да им падне на главата висулка за да осъдят общината. Криза е.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли табела или не просто няма значение, защото всеки собственик е длъжен да си чисти леда и да маха висулки. Ако всеки си плесне табела пред вкъщи понеже не му се рине сняг къде ще ходят клетите софийски пешеходци? Цвета с вертолета нали нареди да хОдим пеш. Как да стане, кака?
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога отсега да й кажа как ще приключи търсенето на правата - дело 10тина години с разпити на 100 чиновнила, които на хартия отговарят за някакъв контрол, но реално - не, и при добра воля максимум 2000 лева обезщетение. Ясно ми е, че като вали сняг в цяла София няма как да се провери всичко, но пощата е на 700 метра от общината все пак. Не е в надежда 7ма част. Ама то общинарите ходят с коли на работа че и паркират безплатно, затова не са наясно
8
21
 
8
 
! Отговори
Кобра преди 3 години
Поредната пунда която иска да съди заради тъпотията си. Вървяла и блеяла в телефона си без изобщо да помисли, че в това време това е възможно, ама ще съди.Аман от *** с мераци да съдят държавата за собствената си тъпотия и да изкарат някой лев на чужд гръб щото няма акъл да помисли че е възможно да падне сняг или висулка от покрив в това криво време и няма никакво чувство за самосъхранение.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами управниците на сградата ще си наемат специализирана техника (80лв/час струва в провинцията), която да строши шушулките. Стига с тези оправдания
6
5
 
14
 
! Отговори
До Онуфри преди 3 години
Абе гал.фон, не прочете ли, че табелата е сложена СЛЕД като висулката е паднала върху жената.
5
5
 
18
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Вървиш си по улицата в уж цивилизована държава,убива те ток и се започва...Излиза една мишка и най-нагло и безочливо обяснява,че сам си виновен,защото са ти мокри краката...Вървиш си по тротоара в уж цивилизована държава,лед ти разбива главата и се започва пак...Излиза друга мишка и по същия нагъл и безочлив начин обяснява как сам си си виновен....На едно място ли ги обучават в наглост и безочливост тези мишки?
4
19
 
9
 
! Отговори
Онуфри преди 3 години
Тази табела ,нали за това е поставена.Мисирката,какво иска!?Някой да се качи на покрива и да топи висулките.
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще използва ситуацията да изкара някой лев.